Fizioterápia

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia során a keletkezett hanghullámok útján a különféle szöveteket mechanikailag stimuláljuk, ami a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. A lökéshullám terápia (ESWT – Extracorporal Shock Wave Therapy) egy gyors és műtéti beavatkozást nem igénylő konzervatív kezelés a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek (sarokfájdalom, teniszkönyök, izomcsomók).

olvasson tovább

Ultrahang-terápia

Az ultrahang a mechanoterápia csoportjába sorolható. Egy magas frekvenciájú hanghullám melyet az emberi fül nem képes érzékelni, így nem hallható. Az ultrahang nemcsak diagnosztikai módszer, terápiás hatása a gyógyászat és a szépégápolás területén is kimagasló.

olvasson tovább

Lágylézer kezelés

 

A fizikoterápia egyik módszere a lágylézer kezelés. Teljesen fájdalommentes eljárás, aminek lényege, hogy a testbe irányított fénysugár serkenti az öngyógyító biológiai folyamatokat. A lágylézer kezelés során kis energiájú lézerfényt használunk, a fény hullámhossza 650 vagy 808 nanométer melyek azonos fázisban mozognak. A lágylézer kezelés javítja az izmok, a szalagok, az idegek, a porcok regenerációját és felgyorsítja a vérkeringést, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, enyhíti a fájdalmat. A testünk megújulásához szükséges anyagok termelése sejtekben történik, a test ezekből regenerálja magát. Kijavítja a hibákat, megszünteti a betegségeket, elpusztítja a kórokozókat.

A lágylézert az orvosok, fogorvosok, fizikoterapeuták, gyógytornászok és maguk a betegek is sok esetben, kockázat nélkül használhatják.

Minden gyógykezelés célja, hogy a test öngyógyító képességét helyreállítsa, serkentse, segítse! A gyógyszer, az ultrahang, a lézer, a mágneses tér vagy az elektromos áram segítsenek a sejteknek abban, hogy bőségesen tudja gyártani a gyógyuláshoz szükséges anyagokat.

olvasson tovább

Elektroterápia

A TENS, más néven transzkután elektromos idegstimuláció az elektrostimuláció egyik formája, amely a bőrön keresztül elektromos impulzusok révén fájdalomcsillapító hatást fejt ki. A készülék által leadott apró milliamperben mérhető elektromos impulzusok stimulálják az érző idegvégződéseket a bőrben ezáltal csökken vagy megszűnik a fájdalomingerek továbbítása az agyi fájdalomközpontba illetve aktiválódik a szervezet saját fájdalomcsillapító mechanizmusa.

A TENS kezelés a gyógyszeres terápiában alkalmazott gyógyszerbevitel mennyiségének csökkenéséhez jelentősen hozzájárul, de akár önmagában is elegendő lehet a fájdalom csillapításához. A kezelés legfőbb előnyét a gyógyszer- és mellékhatásmentes fájdalomcsillapítás jelenti. Egy fél órás TENS- kezeléssel akár órákra megszabadulhat a fájdalomtól, tüneti kezelésre kiválóan alkalmas.

A kezelés hatékonysága eltérő lehet a fájdalom kiváltó okának függvényében.

olvasson tovább

Nyiroködéma kezelés

 

A nyiroködéma legfőbb tünete a leggyakrabban a végtagokon, ritkábban a törzsön jelentkező duzzanat melynek oka a nyirok mennyiségének felszaporodása a szövetek között. A betegség lehet veleszületett (elsődleges) és szerzett (másodlagos). Az eltérő forma ellenére a tünetek azonosak és a kezelésük is alapvetően hasonló.

olvasson tovább

Vibrációs masszázs

 

A masszázspisztoly által kifejtett kombinált vibráció és pulzáció a bőrben elhelyezkedő, nyomásra érzékeny mechanoreceptorok számára nyújt ingert. Ennek hatására a kezelt területen elhelyezkedő kötőszöveti elemek, valamint az izmok ellazulnak, tónusuk csökken. Mindemellett javul a szöveti keringés, amely gyorsítja a helyi anyagcserefolyamatokat, ezzel elősegítve a gyorsabb regenerációt.

Napjainkban széles körben alkalmazott terápiás eszköz mind a rehabilitáció, mind a prevenció, azaz megelőzés területén. A masszázspisztoly készülék állítható intenzitása személyre szabott kezelést tesz lehetővé, figyelmet fordítva az egyéni fájdalomtűrő képességekre, valamint az egyéb egészégügyi problémák meglétére.

A kezelések hatására az izmok, valamint a kötőszöveti elemek rugalmasabbá válnak, fokozódik a kezelt terület vér- és nyirokkeringése, csökken a fájdalom, nő a mozgástartomány, összességében a gyógyulási folyamatok gyorsabbá válnak. Rendszeres alkalmazása mellett hozzájárul a megfelelő ízületi- valamint izomterheléshez, illetve csökkenti a sérülések, izomhúzódások kockázatát.

 

olvasson tovább

időpontfoglalás