Szolgáltatások

Belgyógyászat

A belgyógyászati szakrendelés a belső szervek megbetegedéseivel, diagnosztizálásával, terápiájával, azok megelőzésével foglalkozik. Számos panasz jelentkezése esetén szükséges ezt a szakterületet választani. Leggyakrabban akkor, ha túlsúly, elhízás vagy hirtelen súlynövekedés, étvágytalanság, fogyás, nehézlégzés, fulladás, köhögés, köpetürítés, mellkasi fájdalom, szapora szívverés, hasi-, háti fájdalom, gyomorsav többlet, reflux puffadás, hasmenés, székrekedés, eltérő székletszínezet (véres, vagy fekete széklet),  vizeleteltérés (csíp, kevesebb, több, eltér a színe) fejfájás, szédülés, gyengeség, fáradékonyság, vérnyomás ingadozás, magas vérnyomás, vérzések, hormonzavarok, lázas állapot lép fel.

olvasson tovább

Elektroterápia

A TENS, más néven transzkután elektromos idegstimuláció az elektrostimuláció egyik formája, amely a bőrön keresztül elektromos impulzusok révén fájdalomcsillapító hatást fejt ki. A készülék által leadott apró milliamperben mérhető elektromos impulzusok stimulálják az érző idegvégződéseket a bőrben ezáltal csökken vagy megszűnik a fájdalomingerek továbbítása az agyi fájdalomközpontba illetve aktiválódik a szervezet saját fájdalomcsillapító mechanizmusa.

A TENS kezelés a gyógyszeres terápiában alkalmazott gyógyszerbevitel mennyiségének csökkenéséhez jelentősen hozzájárul, de akár önmagában is elegendő lehet a fájdalom csillapításához. A kezelés legfőbb előnyét a gyógyszer- és mellékhatásmentes fájdalomcsillapítás jelenti. Egy fél órás TENS- kezeléssel akár órákra megszabadulhat a fájdalomtól, tüneti kezelésre kiválóan alkalmas.

A kezelés hatékonysága eltérő lehet a fájdalom kiváltó okának függvényében.

olvasson tovább

Lágylézer kezelés

 

A fizikoterápia egyik módszere a lágylézer kezelés. Teljesen fájdalommentes eljárás, aminek lényege, hogy a testbe irányított fénysugár serkenti az öngyógyító biológiai folyamatokat. A lágylézer kezelés során kis energiájú lézerfényt használunk, a fény hullámhossza 650 vagy 808 nanométer melyek azonos fázisban mozognak. A lágylézer kezelés javítja az izmok, a szalagok, az idegek, a porcok regenerációját és felgyorsítja a vérkeringést, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, enyhíti a fájdalmat. A testünk megújulásához szükséges anyagok termelése sejtekben történik, a test ezekből regenerálja magát. Kijavítja a hibákat, megszünteti a betegségeket, elpusztítja a kórokozókat.

A lágylézert az orvosok, fogorvosok, fizikoterapeuták, gyógytornászok és maguk a betegek is sok esetben, kockázat nélkül használhatják.

Minden gyógykezelés célja, hogy a test öngyógyító képességét helyreállítsa, serkentse, segítse! A gyógyszer, az ultrahang, a lézer, a mágneses tér vagy az elektromos áram segítsenek a sejteknek abban, hogy bőségesen tudja gyártani a gyógyuláshoz szükséges anyagokat.

olvasson tovább

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia során a keletkezett hanghullámok útján a különféle szöveteket mechanikailag stimuláljuk, ami a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. A lökéshullám terápia (ESWT – Extracorporal Shock Wave Therapy) egy gyors és műtéti beavatkozást nem igénylő konzervatív kezelés a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek (sarokfájdalom, teniszkönyök, izomcsomók).

olvasson tovább

Tüdőgyógyászat

Az orvostudománynak a tüdő és a légutak megbetegedésével foglalkozó területe a tüdőgyógyászat más néven a pulmonológia. A légzőszervi betegségek a leggyakrabban előforduló kórállapotok közé tartoznak. A tüdő és a légutak betegségei jelentősen ronthatják az életminőséget.

Mikor keresse fel az ember a tüdőgyógyászati szakrendelést?

-ha az alábbi tüneteket észleli: fulladás, légzéssel összefüggő vagy arra fokozódó mellkasi fájdalom, éjszakai izzadás, köhögés mely lehet száraz vagy járhat fokozott váladékképződéssel

-ha laborvizsgálat készült és abban magasabbak a gyulladást jelző értékek: magas vérsüllyedés, magas fehér vérsejtszám, magas CRP

-ha pl. alvás közbeni légzéskimaradást észlel családja önnél

-ha a dohányzásról, e-cigarettáról való leszokáshoz szüksége van segítségre

 

Kérjük, hogy amennyiben az alábbi tünetek észleli: hirtelen fellépő légszomj, fulladás, hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom, fennálló lázas állapot, véres köpetürítés ne várjanak időpontjukra, hanem minél hamarabb házi orvosukkal, ügyeletes orvosukkal vagy az Országos Mentőszolgálattal konzultáljon, a potenciális veszélyállapot mihamarabbi felismerése és kezelése céljából!

Milyen betegségekkel foglalkozik a tüdőgyógyász?

Asztma: kilégzési nehezítettség, fulladás érzése.

Légúti allergiás betegségek során észlelt orrfolyás, könnyezés torokkaparó érzés

Hirtelen fellépő vagy régóta fennálló tüdőgyulladás, melyeket leggyakrabban valamilyen kórokozó válthat ki, de ebbe a betegségcsoportba tartozik a tüdőszövet kötőszövetes átalakulása, azaz a tüdőfibrosis, a krónikus hőrgőszűkületet okozó COPD

Elhúzódó gyulladás, tartósan jelentkező száraz köhögés melynek oka megmagyarázhatatlan, hátterében meghúzódhat tüdődaganat.

 

Tüdőgyógyászatii szakrendelés menete

Kérés a szakrendelést felkereső paciensekhez: a vizsgálat előtt rendelkezésünkre bocsátja a jelenleg és a közelmúltban (fél év) szedett gyógyszereinek listáját. Orvosi dokumentációit és a képalkotó vizsgálatok képanyagát CD-n.

 

A tüdőgyógyász az alapos kikérdezés után célzott, tüdőgyógyászati irányú fizikális vizsgálatot végez. Ezeket követően közli a beteggel azon vizsgálati eljárásokat, amelyek segíthetnek a pontos diagnózis felállításában.

Képalkotó eljárásokat (pl. mellkas röntgen, mellkas CT, ultrahang ) kérhet, melyek közelebb vihetnek az esetleges betegséghez.

Az allergiás tünetek kivizsgálásához laboratóriumi vérvizsgálatot vagy bőrpróbát (Prick teszt) rendel el, amelyet helyben elvégez.

Vérgáz vizsgálatot és légzésfunkciós vizsgálatot azaz spirometriát végezhez, melyek alkalmasak arra, hogy diagnosztizálja vele az esetlegesen tüdőkárosodást.

 

A kivizsgálás végeztével:

A diagnózisnak megfelelően meghatározza a szükséges kezelési lehetőségeket, gyógyszeres terápiát. Szükség esetén konzultál más szakorvosokkal, melyek eredményéről a beteget személyesen tájékoztatja a kontrol során. A kezelés hatékonyságát egyeztetett időpontban ellenőrzi és a feltárt betegségnek megfelelően esetleg javasolhat más kezelést is.

Nyiroködéma kezelés

 

A nyiroködéma legfőbb tünete a leggyakrabban a végtagokon, ritkábban a törzsön jelentkező duzzanat melynek oka a nyirok mennyiségének felszaporodása a szövetek között. A betegség lehet veleszületett (elsődleges) és szerzett (másodlagos). Az eltérő forma ellenére a tünetek azonosak és a kezelésük is alapvetően hasonló.

olvasson tovább

Ortopédia

 

Gyermek és felnőtt ortopédiai kórképekben szenvedő betegek ellátása, alapszíntű járóbeteg-szakellátás keretén belül. A vizsgálatok és ellátás a mindenkor hatályos Ortopédiai szakmai irányelveknek megfelelően történnek. A rendelést végző orvosok érvényes ortopédiai-traumatológiai szakvizsgával és megfelelő jártassággal rendelkeznek.

olvasson tovább

A Residence Dental Clinic szolgáltatásai:

  • Konzultáció magyarul, angolul, arabul
  • Esztétikus tömések
  • Fogpótlások (rögzített, illetve kivehető)
  • Fogkő leszedés és fogfehérítés a legkorszerűbb technikákkal
  • Gyermekfogászati kezelések
  • Szájsebészeti ellátás (foghúzások, kis műtétek, implantátum készítés)
  • Panoráma röntgen és periapikális (kis) röntgen egy helyen
  • SMILEZOR: láthatatlan fogszabályozás

Telefon: +36-20/454-4345

E-mail: residencedentalclinic@gmail.com  drdianamehdi@gmail.com

Facebook: https://www.fb.com/residencedental

Instagram: https://www.instagram.com/residencedental/

Vérvétel

 

A képalkotó eljárások mellett a laborvizsgálatok nyújtják a betegségek diagnosztizálásához és kezeléséhez szükséges legtöbb információt.  Egyetlen vérvétellel ma már több ezer paraméter meghatározása lehetséges. A Synlab Európa és Magyarország egyik legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. Hazánkban évente 45 millió vizsgálatot végeznek el laboratóriumaikban.

Együttműködésünk eredményeként a Synlab kiemelt magánvérvételi helyként pácienseinknek 5000 féle vizsgálat elvégzésére van lehetőségük. A vérvételt követően a levett minták pár óra múlva már a laborba kerülnek, ahol a legrövidebb időn belül megtörténik azok kielemzése. Az elkészült eredményt a megadott határidőn belül elektronikusan elküldjük az Ön által megadott email címre vagy a vérvétel helyén nyomtatott formában veheti át.

Szolgáltatásunk beutaló és előjegyzés nélkül igénybe vehető.

olvasson tovább

Ultrahang-terápia

Az ultrahang a mechanoterápia csoportjába sorolható. Egy magas frekvenciájú hanghullám melyet az emberi fül nem képes érzékelni, így nem hallható. Az ultrahang nemcsak diagnosztikai módszer, terápiás hatása a gyógyászat és a szépégápolás területén is kimagasló.

olvasson tovább

Vibrációs masszázs

 

A masszázspisztoly által kifejtett kombinált vibráció és pulzáció a bőrben elhelyezkedő, nyomásra érzékeny mechanoreceptorok számára nyújt ingert. Ennek hatására a kezelt területen elhelyezkedő kötőszöveti elemek, valamint az izmok ellazulnak, tónusuk csökken. Mindemellett javul a szöveti keringés, amely gyorsítja a helyi anyagcserefolyamatokat, ezzel elősegítve a gyorsabb regenerációt.

Napjainkban széles körben alkalmazott terápiás eszköz mind a rehabilitáció, mind a prevenció, azaz megelőzés területén. A masszázspisztoly készülék állítható intenzitása személyre szabott kezelést tesz lehetővé, figyelmet fordítva az egyéni fájdalomtűrő képességekre, valamint az egyéb egészégügyi problémák meglétére.

A kezelések hatására az izmok, valamint a kötőszöveti elemek rugalmasabbá válnak, fokozódik a kezelt terület vér- és nyirokkeringése, csökken a fájdalom, nő a mozgástartomány, összességében a gyógyulási folyamatok gyorsabbá válnak. Rendszeres alkalmazása mellett hozzájárul a megfelelő ízületi- valamint izomterheléshez, illetve csökkenti a sérülések, izomhúzódások kockázatát.

 

olvasson tovább

időpontfoglalás