Szolgáltatások

Belgyógyászat

A belgyógyászati szakrendelés a belső szervek megbetegedéseivel, diagnosztizálásával, terápiájával, azok megelőzésével foglalkozik. Számos panasz jelentkezése esetén szükséges ezt a szakterületet választani. Leggyakrabban akkor, ha túlsúly, elhízás vagy hirtelen súlynövekedés, étvágytalanság, fogyás, nehézlégzés, fulladás, köhögés, köpetürítés, mellkasi fájdalom, szapora szívverés, hasi-, háti fájdalom, gyomorsav többlet, reflux puffadás, hasmenés, székrekedés, eltérő székletszínezet (véres, vagy fekete széklet),  vizeleteltérés (csíp, kevesebb, több, eltér a színe) fejfájás, szédülés, gyengeség, fáradékonyság, vérnyomás ingadozás, magas vérnyomás, vérzések, hormonzavarok, lázas állapot lép fel.

olvasson tovább

Urológiai szakrendelés

A szakrendelésen az urológia tárgykörébe tartozó valamennyi betegség kivizsgálása, diagnosztizálása és ezek kezelési tervének felállítása történik.

Ide értjük a vese, húgyvezeték, retroperitoneum (hashártya mögötti tér) húgyhólyag, prosztata és ondóhólyagok, húgycső, hímvessző, here és mellékhere betegségeit.

 • húgyúti kövesség
 • fejlődési rendellenessésgek (vesevezeték szűkület, patkóvese, kismedencei vese, cystás vese, kettős vese és húgyvezeték, ureterokele, reflux betegség, húgyhólyag diverticulum, fityma szűkület-letapadás-túltengés, megrövidült fitymafék,  penis görbületek, külső húgycsőnyílás-meatus szűkülete, here leszállási zavarok)
 • daganatos megbetegedések (vese, hólyag prosztata, here). A leggyakoribb urológiai daganat –  a prosztata rák szűrése ! Daganatos betegség miatt végzett műtétek utáni kontroll vizsgálatok – gondozás.
 • jóindulatú prosztata megnagyobbodás (benignus prosztata hyperplasia = BPH) diagnosztizálása, kezelése-gondozása
 • vizelet tartási és ürítési zavarok férfiaknál és nőknél egyaránt (vizeletvesztés, nehéz vizelés, gyakori éjszakai vizelések stb.)
 • kismedencei fájdalom kivizsgálása
 • urológiai gyulladásos megbetegedések (vese-, hólyag-, prosztata-, ondóhólyag-, here-, mellékhere-, húgycső-, hímvessző-gyulladások)
 • Peyronie betegség (induratio penis plastica = IPP)
 • női urogenitális problémák (hólyag sérv-cystokele, végbél sérv – rectokele, méh előesés – prolapsus uteri)
 • merevedési zavarok, libidó csökkenés, korai magömlés

Azokban az esetekben amikor a betegség (állapot)  kivizsgálása speciális vizsgálatokat igényel (pl.: urodynámiás vizsgálat, nemzőképességi vizsgálatok) a beteget a megfelelő helyre, illetve szakemberhez irányítjuk.

Pszichiátriai szakrendelés

Az elmúlt évek mindenki számára kifejezetten megterhelőek voltak. A járványhelyzet számos új, ismeretlen helyzetet hozott létre. Sajnos ennek hatására a pszichiátriai betegek száma is megnőtt. Fontosnak tartjuk, hogy az újonnan kialakult pszichés tüneteket, pszichiátriai kórképek minél előbb, egy korszerű terápia keretein belül ellátásra kerüljenek és ezáltal a páciens visszatérhessen korábbi életéhez.

Szakrendelésünkön szorongásos betegséggel, hangulatzavarral, pánikbetegséggel, depressziós tünetekkel küzdő páciensek ellátását biztosítjuk.

A pszichiátriai zavarok kezelésére két módszer áll rendelkezésre: a pszichoterápia és gyógyszeres terápia.

A pszichofarmakonok a központi idegrendszer működésére ható gyógyszerek. Bizonyos állapotokban (szkizofrénia, paranoid zavar, bipoláris zavar, súlyos depresszió, demencia) gyakran nékülözhetetlenek. Ezen gyógyszerekről sok téves információ terjedt el a köztudatban. Nem változtatják meg a személyiséget, nem teszik befolyásolhatóvá/kiszolgáltatottá a klienst. Orvosi tevékenységem során kifejezetten fontosnak tartom, hogy a páciens olyan terápiában részesüljön, mely mellett teljes értékű marad és így minden téren kiegyensúlyozott életet tud élni. A gyógyszeres kezelést valamilyen mentális zavar (hangulatzavar, szorongás, pszichózis, organikus kórképek) esetén alkalmazzuk.

 

Milyen gyógyszereket alkalmazunk a pszichiátriai kezelés során?

 • Antidepresszívumok: Másnéven hangulatjavító gyógyszerek. Egy részük jelentős szorongáscsökkentő vagy alvásjavító hatással is rendelkezik. Az antidepresszívummal történő kezelés hosszabb távon (minimum 6 hónap) alkalmazva hatásos és eredményes. Fontos, hogy ezen szerekhez nincsen hozzászokás, ami szintén egy gyakori tévhit.
 • Anxiolitikumok: Köznapi néven szorongáscsökkentők. A hangulatjavítókkal ellentétben hatásuk gyors, gyakran fél-egy órán belül megjelenik. Lehetséges mellékhatásaik és – hosszantartó alkalmazás esetén – hozzászokás veszélye miatt lehetőleg csak átmenetileg alkalmazzuk ezt a gyógyszercsoportot.
 • Antipszichotikumok: pszichotikus állapotok, szkizofrénia, paranoid zavar, organikus pszichózisok esetén javítják a betegség pozitív (hallucinációk, téveszmék, zavart, nyugtalan viselkedés) és negatív (szociálisan visszahúzódó, inaktív viselkedés, színtelen érzelmi állapot) tüneteit. Bipoláris zavarban hangulatstabilizálásra is alkalmasak.
 • Hangulatstabilizálók: A bipoláris zavar különböző fázisaiban, a hangulati ingadozás javítása vagy megelőzése céljából adhatók eredményesen.

 

Mik a rendelésen való megjelenés feltételei?

Rendelésemen  kizárólag előjegyzés alapján tudom fogadni pácienseimet, akik betöltötték a 18. életévüket.

 

Amennyiben úgy érzi, hogy pszichés problémái kezelésére szorulnak, a Residence Medicalban várjuk szeretettel, keressen minket bizalommal és kérjen időpontot a következő telefonszámon: +36 30 836 3269

Vérvétel

 

A képalkotó eljárások mellett a laborvizsgálatok nyújtják a betegségek diagnosztizálásához és kezeléséhez szükséges legtöbb információt.  Egyetlen vérvétellel ma már több ezer paraméter meghatározása lehetséges. A Synlab Európa és Magyarország egyik legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. Hazánkban évente 45 millió vizsgálatot végeznek el laboratóriumaikban.

Együttműködésünk eredményeként a Synlab kiemelt magánvérvételi helyként pácienseinknek 5000 féle vizsgálat elvégzésére van lehetőségük. A vérvételt követően a levett minták pár óra múlva már a laborba kerülnek, ahol a legrövidebb időn belül megtörténik azok kielemzése. Az elkészült eredményt a megadott határidőn belül elektronikusan elküldjük az Ön által megadott email címre vagy a vérvétel helyén nyomtatott formában veheti át.

Szolgáltatásunk beutaló és előjegyzés nélkül igénybe vehető.

olvasson tovább

Tüdőgyógyászat

Az orvostudománynak a tüdő és a légutak megbetegedésével foglalkozó területe a tüdőgyógyászat más néven a pulmonológia. A légzőszervi betegségek a leggyakrabban előforduló kórállapotok közé tartoznak. A tüdő és a légutak betegségei jelentősen ronthatják az életminőséget.

Mikor keresse fel az ember a tüdőgyógyászati szakrendelést?

-ha az alábbi tüneteket észleli: fulladás, légzéssel összefüggő vagy arra fokozódó mellkasi fájdalom, éjszakai izzadás, köhögés mely lehet száraz vagy járhat fokozott váladékképződéssel

-ha laborvizsgálat készült és abban magasabbak a gyulladást jelző értékek: magas vérsüllyedés, magas fehér vérsejtszám, magas CRP

-ha pl. alvás közbeni légzéskimaradást észlel családja önnél

-ha a dohányzásról, e-cigarettáról való leszokáshoz szüksége van segítségre

 

Kérjük, hogy amennyiben az alábbi tünetek észleli: hirtelen fellépő légszomj, fulladás, hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom, fennálló lázas állapot, véres köpetürítés ne várjanak időpontjukra, hanem minél hamarabb házi orvosukkal, ügyeletes orvosukkal vagy az Országos Mentőszolgálattal konzultáljon, a potenciális veszélyállapot mihamarabbi felismerése és kezelése céljából!

Milyen betegségekkel foglalkozik a tüdőgyógyász?

Asztma: kilégzési nehezítettség, fulladás érzése.

Légúti allergiás betegségek során észlelt orrfolyás, könnyezés torokkaparó érzés

Hirtelen fellépő vagy régóta fennálló tüdőgyulladás, melyeket leggyakrabban valamilyen kórokozó válthat ki, de ebbe a betegségcsoportba tartozik a tüdőszövet kötőszövetes átalakulása, azaz a tüdőfibrosis, a krónikus hőrgőszűkületet okozó COPD

Elhúzódó gyulladás, tartósan jelentkező száraz köhögés melynek oka megmagyarázhatatlan, hátterében meghúzódhat tüdődaganat.

 

Tüdőgyógyászatii szakrendelés menete

Kérés a szakrendelést felkereső paciensekhez: a vizsgálat előtt rendelkezésünkre bocsátja a jelenleg és a közelmúltban (fél év) szedett gyógyszereinek listáját. Orvosi dokumentációit és a képalkotó vizsgálatok képanyagát CD-n.

 

A tüdőgyógyász az alapos kikérdezés után célzott, tüdőgyógyászati irányú fizikális vizsgálatot végez. Ezeket követően közli a beteggel azon vizsgálati eljárásokat, amelyek segíthetnek a pontos diagnózis felállításában.

Képalkotó eljárásokat (pl. mellkas röntgen, mellkas CT, ultrahang ) kérhet, melyek közelebb vihetnek az esetleges betegséghez.

Az allergiás tünetek kivizsgálásához laboratóriumi vérvizsgálatot vagy bőrpróbát (Prick teszt) rendel el, amelyet helyben elvégez.

Vérgáz vizsgálatot és légzésfunkciós vizsgálatot azaz spirometriát végezhez, melyek alkalmasak arra, hogy diagnosztizálja vele az esetlegesen tüdőkárosodást.

 

A kivizsgálás végeztével:

A diagnózisnak megfelelően meghatározza a szükséges kezelési lehetőségeket, gyógyszeres terápiát. Szükség esetén konzultál más szakorvosokkal, melyek eredményéről a beteget személyesen tájékoztatja a kontrol során. A kezelés hatékonyságát egyeztetett időpontban ellenőrzi és a feltárt betegségnek megfelelően esetleg javasolhat más kezelést is.

időpontfoglalás